Tiedotukset

Pyydämme kaikkia bouvierin omistajia täyttämään terveys- ja käyttäytymiskyselyn. Yhdistys kerää näin tärkeää tietoa rotumme terveydestä ja käyttäytymisestä. Otamme erittäin mielellämme vastaan lomakkeita myös täysin terveistä aikuisista sekä edesmenneistä koirista, sillä ne lisäävät tietoa rotumme yleisestä terveydentilasta. Toivomme, että vastaajat täyttäisivät kyselyn uudelleen myös koirista joiden tiedot on jo annettu aikaisempaan bouvierien terveys- ja käyttäytymiskyselyyn.
Jalostustoimikunta hyödyntää lomakkeiden tietoja omissa tehtävissään sekä terveystilastojen päivityksissä. Yksilöitävissä olevia tietoja ei luovuteta eteenpäin. Lomakkeiden tiedot ovat tärkeää materiaalia myös jalostuksen tavoiteohjelmien laatimisessa.

Linkki lomakkeeseen


Marja Uusitalon hakukoulutus Kyröskoskella 15.7. Marja on pidetty hakutuomari ja kehuttu kouluttaja. Mukaan mahtuu 8 koirakkoa. Hinta 20€/ koirakko jäseniltä, 30€ koirakko/ei jäsen, kuunteluoppilaat 10€, ei jäsenet 15€. Jos ehdit jo maksaa korkeamman maksun, ota yhteyttä rahastonhoitajaan merja.kiiski (ät) pp1.inet.fi

Ilmoittautumiset sirpa.rompotti(ät)gmail.com 2.7. mennessä Saat paluuviestissä maksuohjeet. Tiedustelut Sirpa Römpötti 040 523 1582


Tervetuloa 5-rotumestiksiin! Rotuina: bouvier, briardi, beaucenpaimenkoira, valkoinenpaimenkoira ja mudi.

La 2.9.2017 kisataan haun ja jäljen rotumestaruuksista. Ylituomarina sekä jäljen arvostelevana tuomarina toimii Virve Köppä.Haun arvostelee Marja Uusitalo.
Su 3.9.2017 Ylituomarina ja etsintäkokeessa Mikael Kallio, IPO Mika Mattila, maalimies vielä avoinna
Ilmoittautuminen Virkun kautta 14.8.2017 mennessä. Kokeen vastuullisena järjestäjänä toimii Kyröskosken Käyttökoirat ry
Lisätietoa: https://www.facebook.com/5rotumestis2017/


Kennelliitto suunnittelee koirien terveydenhuollon koulutusohjelmaa. Ohjelmaa kehitetään yhdessä kasvattajien ja muiden jalostustyötä tekevien kanssa, jotta siitä saadaan mahdollisimman toimiva ja hyvin palveleva. Vuoden 2017 aikana koulutusohjelmaa ja siihen liittyvää terveydenhuoltosuunnitelmaa testataan kenneleissä eri puolilla Suomea. Lisäksi nyt on avattu kysely, jonka avulla ohjelman suunnitelmasta kerätään palautetta. Lisätietoa ja linkki kyselyyn.


Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta on hyväksynyt bouvierien jalostuksen tavoiteohjelman vuosille 2017–2021.

Bouvierin PEVISA hyväksyttiin voimassaolevaksi vain vuodeksi 2017. Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta pyytää rotujärjestöä edelleen käsittelemään uudelleen röntgenkuvausikärajan nostamista 18 kuukauden ikään ja raja-arvojen hyväksymistä röntgenkuvaustuloksille. Mikäli rotujärjestö ei tule edelleenkään hyväksymään Jalostustieteellisen toimikunnan ehdottamia muutoksia, tulee rotujärjestön perustella rodun terveystilanteeseen nojaten, miksi jalostustieteellisen toimikunnan esitystä ei hyväksytä. PEVISA on uudelleen käsitellyssä vuosikokouksessa.

1.1.2017 astui voimaan alla oleva Suomen Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan hyväksymä PEVISA-ohjelma. Ohjelma on voimassa ajalla 1.1.–31.12.2017.

Pentujen vanhemmista pitää olla ennen astutusta annettu lonkkakuvauslausunto ja kyynärnivellausunto sekä astutushetkellä voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 24 kk vanhempi. Perinnöllistä kataraktaa sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä. Diagnoosi "muu vähämerkityksellinen kaihi" ei kuitenkaan sulje koiraa jalostuksesta. Astutushetkellä koiralla tulee olla koulutustunnus palvelus- tai pelastuskoirakokeesta tai loppuun suoritettu luonnetesti tai MH-luonnekuvaus. Myös Kennelliiton tallentama IPO-FH-tulos hyväksytään.


Loput Bouvier-yhdistyksen juhlavuoden t-paidat nyt poisheittohintaan: Lady-fit 9 €, unisex-malli 5,50 €. Huom. Unisex-mallin L, XL ja XXL -koot ovat loppuneet. Lisätietoa ja tilausohjeet täältä...


Helsitarelta voi tilta treeniliivejä ym. yhdistyksen logolla varustettuna. Lisätietoa www.helsitar.com


Saatavana BOUVIER-TARROJA, Huom! Nyt puoleen hintaan 2€ Huom! Jäljellä enää lasin ulkopuolelle liimattavia tarroja.
Tarran halkaisija on 8 cm, joten autotarrana käyttämisen lisäksi se on näppärän kokoinen esimerkiksi omien tavaroiden merkitsemiseen. Tarran tuotto menee kokonaisuudessaan DLA-kartoituksen hyväksi. Lisätietoja täältä...

Tarra nähtävissä täällä...


Varojen kerääminen bouvierien DLA-kartoitukseen on aloitettu. Lahjoituksia DLA-projektiin otetaan vastaan tilille Somerniemen Osuuspankki FI58 5433 0220 0148 03. Yhdistys kiittää DLA-kartoitukseen varoja lahjoittaneita!


Hallituksen päätökset ovat nähtävissä täällä...


SUOJELULISENSSI
http://www.palveluskoiraliitto.fi/ajankoht.html

Suojelulisenssin puoltoanomukset tulee lähettää kirjepostina osoitteella:

Jeanette Blom, Yhdysvuorentie 14, 21290 Rusko.

Liitä mukaan myös postimerkillä varustettu kirjekuori Palveluskoiraliittoon lähetettäväksi. Kirjoita kuoreen valmiiksi Palveluskoiraliiton osoite.